Catholic cultural magazine
Keresztény kulturális havilap

E szám tartalmából (XXIX. évfolyam 1. szám. 2018 január)
Table of contents January, 2018

Kedves Olvasó

Ez évi első lapszámunk az ismét győzedelmeskedő Márton Áronnal kezdődik, s bár ez a győzelem egy valójában jelentéktelen „népszerűségi” vetélkedőt koronázott, jól jelzi, hogy szent életű püspökünk ismertsége és népszerűsége túllépi a katolikus, sőt a vallásos határokat is. Ez pedig nemcsak örvendetes, de jelszerű is: ha úgy tudunk katolikusok, keresztények, vallásosak, nem utolsósorban pedig egyszerűen emberek lenni, mint Márton Áron, az hiteles és hatásos, azt mindenki értékeli és elismeri.

A vallásos, a keresztény ember mai dilemmáit közelítik az idegen, a jövevény témáját, a nacionalizmus és vallásosság összefüggéseit vizsgáló írásaink, illetve a Jézust mint az isteni kinyilatkoztatás csúcsát és teljességét bemutató tanulmány, valamint a kérdések hasznáról szóló írás.

Egy másik tartalmi egység most a házasság, párkapcsolatok különböző vonatkozásaival foglalkozik. Szó esik a tavalyi termékenységvita kapcsán felvetődő tudományos és erkölcsteológiai vonatkozásokról, de hasznos tanácsokat fogalmaznak meg szerzőink a párkapcsolati nehézségek legyőzésére, illetve az életuntság legyőzésére is. A családban fogan meg és fejlődik az élet, de éppen a szoros érzelmi szálak miatt sok sérülés is ott éri az embert. Ilyen témákat az irodalom, a film és a színház is felvet: ez utóbbi területről két előadást idézünk meg az olvasóknak, amelyek nagyon ismerős helyzeteket mutatnak meg a színpadon. Az új év új terveket, új elhatározásokat és nem utolsósorban új remények megfogalmazását hozza: ezért gondoltuk úgy, hogy néhány teológiai és irodalmi gondolatot a reménységről és reménykedésről megosztunk 2018 hajnalán önökkel, kedves, kitartó olvasóink! Adjon az Úr mindannyiunknak békességes új esztendőt, egészséget és sok örömet!

 

Bodó Márta

 

 


Könyv


 

 


Máshol

  • Eukarisztikus csoda Lengyelországban

 

 

Keresés a Katholikos oldalain