Catholic cultural magazine
Keresztény kulturális havilap

E szám tartalmából (XXVIII. évfolyam 3. szám. 2017 március)
Table of contents March, 2017

Kedves Olvasó

borito Márciusi számunk a felkínált olvasmányok változatos tematikájával egyrészt a sokoldalúságra törekszik, hogy minél többek érdeklődését és tudásvágyát felkeltse, betöltse, másrészt a nagyböjtre is kíván hangolni. Ez utóbbiban segítenek a kisebb-nagyobb írások, interjúk szeretetről, hitről, szolgálatról – és a kicsinyek bűneiről.

Az újszerű megközelítések közül György Ferenc tordai plébános vallásantropológiai vizsgálata a tordai örmény családokról szól, Madarassy Enikő és Friedrich Klára az első tudományos módszerrel dolgozó magyar régészt, egy tudós nőt mutat be, dr. Torma Zsófiát. Virt László Márton Áron püspök gondolatait vizsgálva az erőszakmentességre vonatkozó nézeteit mutatja be a magyar hagyományok tükrében.

A képzőművészet világába vezetnek be olyan írások, amelyek a gótikus stílus változásait tárgyalják az ibériai templomépítészetben, illetve a mai erdélyi képzőművészet néhány alkotását a 88 éves Barabás Miklós Céh kolozsvári országos tárlatáról. A lapszám a március 25-ét köszöntő Óda csokorból, Pakó Benedek ny. plébános időmértékes verséből hoz részletet.

Miközben tartalmi és formai megújulásra törekszünk, jelen lapszámunktól nyomdát változtattunk: a csíkszeredai Alutus nyomja lapunkat. Ezzel együtt beindul egy átalakulási folyamat, melynek első jeleként „megszínesednek” a belső borítók is. Reméljük, a változások elnyerik olvasóink, az önök tetszését!

Bodó Márta

 

 


Könyv


 

 


Máshol


 

 

Keresés a Katholikos oldalain