Catholic cultural magazine
Keresztény kulturális havilap

E szám tartalmából (XXV. évfolyam 12. szám. 2016 december)
Table of contents December, 2016

boritoKedves Olvasó!

Egy újabb év végét érjük meg Isten segítségével és kegyelméből. Munkás, küzdelmekben és örömökben egyaránt gazdag év áll mögöttünk, és minden fenyegető jel ellenére Istenben bízva reménnyel, derűsen tekintünk a következő esztendőre. Várjuk kihívásait, igyekszünk megfelelni azoknak, hitünk, emberségünk teljességével. Minden próbáról tudjuk: Isten tenyerén állva megbírjuk, és ha pillanatnyilag a földre is kerülnénk, az is a javunkat szolgálja, megerősödve és megtisztulva állunk majd újra fel.

Idei utolsó lapszámunkban örömmel és megilletődéssel tekintünk vissza a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem keretében húsz éve indult teológiai oktatásra, az akkori és a mai oktatókra, diákokra, az indulás kulisszatitkait idézzük, az első felvételit, az évnyitót, a kezdeti szűkös körülményeket, és számba veszszük azt is, hová sikerült mára eljutni.

Bőséges a kitekintő Máshol rovat is: három anyag foglalkozik a világ, a világegyház és a mi dolgaink összefonódásával, egyben Rómába, Kölnbe is elkalauzol. Olvashatnak egy interjút az idén 80. életévét betöltött Lukács László piaristával, a Vigilia fő - szerkesztőjével, aki gazdag életére visszatekintve számunkra is tanulságos dolgokat idéz fel.

Természetesen lapszámunk jelentős részét a karácsonyváró írások teszik ki, amelyek a megtestesülés kapcsán a testről szólnak, az anyaságról, a várakozás különböző mozzanataira irányítják a figyelmünket.

Reméljük, e lapszámunk és ez évi minden egyes Keresztény Szó változatos olvasnivalót kínált önöknek, s azt is reméljük, érzik, értékelik fáradozásunkat, hogy állandóan új utakat keresve gazdag olvasmányanyagot kínáljunk önöknek: erre törekszünk majd 2017-ben is. A szerkesztőség, a kiadó nevében áldott karácsonyt és szeretetben gazdag új évet kívánok!

Bodó Márta

 

 


Könyv


Máshol


 

 

Keresés a Katholikos oldalain